Raporttia Tomin Kuhakunkku seikkailuista!

No jo vain aika löytyi ATK:n äärestäkin ja on aika kertoa kisakuulumiset :)
image

Kokoonpano kilpailuun lähtiessä oli tuttu jo männävuodelta, kun Kinnusen Tommi pyysi lähtemään apukuskiksi Kuhakunkkuun, sama toistui edellisvuoden menestyksen myötä myös tänä kesänä.

Paikalle Paltamon kuppeelle saavuimme hyvissä ajoin perjantaina aamupäivällä. Mieslahden perältä vene vesille heti ensitöikseen ja viereiseen rantaan tavaroita purkamaan mökille. Aikaa jäi vielä yllättävänkin runsaasti ja ehti hyvät pastakarponaarat pyöräyttää ennen kisakeskukseen siirtymistä. Seuraavaksi napa pystyssä ilmoittautumaan perjantain esikisaan, ja kuten arvata saattaa muutama muukin oli paikalle saapunut ja vieläpä jonosta päätellen samoihin aikoihin. Kilpailuun siirtyminen pääsi alkamaan noin 14:45, eli 45min myöhässä, jotta kaikki pääsi ilmoittautumaan mukaan ja lähtemään samaan aikaan. Kilpailu ajaksi muodostui siis 14:45-20:00, jossa ei siirtymiä.

Lähdimme viime vuoden tutuille paikoille, aivan kilpailualueen takanurkkaan. Kalaa paukutti tasaisen hitaasti, mutta merkki oli joko väärää tai koko pientä. Muutama tunti etsittiin eri vesialueita, syvyyksiä, ja korkoja. Ei toivottua mittakuhaa vaakaan. (48cm) Seuraavaksi rojut ylös ja kohti Ryssänkaria kilpailualueen puolenvälin hujakoille. Kartasta oli valmiiksi katsottu siivu johon pudotamme vehkeet ja samantien kun viimeiset kepit saatiin orrelle, herkkä taivos kävi painojen jo ennestään mutkille vääntämässä vavassa. Mittahan se siellä! kilpailuaika oli linjan ajon jälkeen kovinkin lopuillaan, mutta vielä ehtisi.. U-käännös ja sama linja takaisin ja ylläripatille koko laita pohjaan viimeistä siimaa myöten, kaik män.. Tästä suunta rantaan.

Punnitukseen siis 53cm kuha, painoa 1150g. Ei menestystä, mutta yksihän riittää sijoitukseen esikisassa. Loppusijoitus n. 30. hujakoilla.

Kilpailuaamu koitti, kanat ja makaryllit nassuun ja kisakeskukseen. Veneitä oli ilmoittautunut kilpailuu 235. Puoleen yöhön kisataktiikkaa mietittyä lauantaihin startattiin paikkaan josta mittakala saatiin. pari veto kyseistä linjaa, ei mitään. Tästä jatkoimme viereisten saarien kupeille, jossa piirtoa oli luotain täynnä. Kalaa ropisi hyvällä tahdilla, niin haukea kuin kuhaakin, mutta ei sitä mitallista, ei lähellekään! punoimme saaren reunoja useilla koroilla, useampaa eri linjaa, mutta mittakalaa ei vain löytynyt pienten seasta. Kilpailuaika alkoi olemaan yli puolen välin ja aloimme kaavailla paluuta edellisvuoteen ja sen paikkoihin, jos se silloin antoi, antaa se nytkin! Rojut ylös, kahva nurin ja kohti tuttuja paikkoja!

Kalaa alkoi paukkia samantien hyvinkin tasaisella tahdilla, eikä aikaakaan kun ensimmäinen mittakuha löytyi, aivan siitä kulmilta mistä viime vuonnakin, mutta lähes 10m syvemmältä.. Loppukiri oli meillä vähintäänkin onnistunut, kalaa alkoi nousta hyvällä tahdilla ja mittojakin löytyi mukavasti aikaan nähden. viimeiseen muutamaan tehokkaaseen tuntiin ehdimme ronkkia 5 mittakuhaa pohjasta ja syvältä, hitaasti, roskia vähän väliä poistellen. Suurin meille siunaantunut kuha taisi yltää 55cm mittaan. Yhteispainoa puntarilla viidelle kalalle 5960g!

Oletin ettei se voi riittää kovinkaan korkealle, mutta punnitusjonossa alkoi ilme kirkastua kun muut näytti saaneen yhtä-kahta kalaa.

Tuloslista näytti yleiskilpailun sijaa numero 4. !

Yhdellä lähdettiin parantamaan sijaa, mutta yhden se lopulta laski. Palkinto pysyi samana kuin edelliselläkin kerralla tosin ;)

Mukavia reissuja, suosittelen lämpimästi kaikille! Tässä kilpailussa kaikki on mahdollista, sarjoja on useita ja jokaisessa on hyvät mahdollisuudet menestyä, saitpa yhden kalan tai useamman.

image

image

image

image

image

-Tomi

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s