Siimojen vaihto

Taas oli se aika vuodesta kun siimojen vaihto tuli ajankohtaiseksi, siimat alkoivat olla jo rispaantuneita ja osassa vavoissa vähissä. Tällä kertaa vaihdettavia vapoja oli 16kpl joten avuksi oli otettava porakone. 

Aluksi vuorossa on siimojen poisto, tämän teemme kaikista vavoista yhtäaikaa. Homma toimii niin että otamme vanhan puolan ja kiinnitämme siihen akkuporakoneen, tämän jälkeen kaikista vavoista solmitaan siimat puolaan ja aletaan ”poraamaan”. Tämä on ollut toistaiseksi nopein ja helpoin keino mitä on tullut vastaan. 

 

Sisäänkelausta
 
Kun kelat ovat tyhjiä voidaan aloittaa uuden siiman kelaus sisään, tämä tehdään vapa kerrallaan. Yleensä laitamme puolan täyteen vesiämpäriin, jotta saadaan vastusta, ja tämän jälkeen kelataan siima puolalle. Nyt kiinnitimme siimarullan ruuvimeisseliin ja annoimme sormella tarvittavan vastuksen. Siiman sisäänkelauksessakin käytämme apuna porakonetta. Ainakin Abun keloihin käy kammen akselin päähän suoraan hylsy, tällä tavalla porakoneen saa suoraan kiinni. Tämän jälkeen taas ”porataan” ja kun puola on täynnä siirrytään seuraavaan kelaan. Näin useammankin vavan siimat saa nopeasti vaihdettua. 

Tämänkertainen patentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s