Kuhakunkku 2017

IMG_7709
Perään valikoitui uutta Tuikkaria

Kauden yhtenä päätapahtumana oli jälleen XXX Fishing Clubin järjestämä Kuhakunkku joka kisataan Paltamossa. Kuhakunkku on jo noussut Suomen suurimmaksi uistelutapahtumaksi ja kuuluu nykyään meidänkin vuosittaiseen kisakalenteriin. Lähtöpäivä oli perjantai ja lähtöajankohta aamulla aikaisin, jotta kerkeisimme OPM-esikisaan mukaan. Kilpailuun pääsee osallistumaan pääkilpailun ennakkoon maksetulla osallistumisella ja sen kilpailuaika on 14-20.  Esikilpailun järjestäminen ns. liukuvalla lähdöllä on mielestämme erittäin hyvä asia pitkänmatkalaisille. Järvelle voi lähteä haluttuna aikana, kuitenkin klo 18 mennessä. Kisassa punnitaan vain yksi kuha per venekunta ja suurimman kalan saanut venekunta on kilpailun voittaja. Tähän kisaan meillä ei sen enempää panostusta suuren kuhan etsintään ollut, lähinnä tarkoitus oli treenata pääkisaa varten ja löytää mahdollisimman paljon alamitan (48cm) täyttävää kuhaa.

 

IMG_7716
Lähdössä rampilta

Saavuimme Mieslahden rampille puolen päivän aikoihin ja meillä oli hyvin aikaa laittaa vene kuntoon, osa porukasta siirtyi tästä autolla kisakeskukseen ja Tomin kanssa tulimme veneellä.

IMG_7737
Tuplatärpin kuhat

Kisakeskuksessa nopea ilmottautuminen ja tuttujen kanssa kuulumisten vaihto ja sitten olikin jo lähdön aika. Päätimme mennä Mieslahteen uistelemaan koska kukaan meistä ei ollut siellä aiemmin vetänyt. Paikan valinta näytti kannattavan ja puolen tunnin jälkeen meillä oli tuplatärpistä kaksi mittakuhaa (alamitta 48cm) kyydissä. Isompi kaloista sumppuun ja jatkoimme uistelua, reilu puoli tuntia ja taas mitta kyydissä.

IMG_7740
Välillä sattuu vahinkoja

Lähdimme laajentamaan aluetta ja luotailimme kaloja, jonkun ajan kuluttua teimme kokonaan paikan vaihdon ja suuntasimme ”ryssänkarille”. Sielläkin uistelimme pitkää linjaa ja parin tunnin jälkeen saimme taas kaksi mittakalaa kyytiin. Esikisan saldo oli viisi mittakuhaa ja kuudes nipinnapin mitta, suurin oli kuitenkin vain 51cm joten tiesimme että sillä ei tulla pärjäämään. Harmittelimme että esikisa oli vain yhden kalan kisa ja meidän tuurilla mitat osuvat juuri sille päivälle ja seuraava päivä ollaan ilman kalaa.. Varsinkin kun venekuntia alkaa olla jo niin paljon että vaikka itse jättäisit ottipaikan rauhaan niin varmasti siitä tulee vielä veneitä ajamaan yli.

 

IMG_7752
Kun ei kalat syö niin miehet syö

Kahdeksan jälkeen tulimme rantaan ja jäimme odottelemaan tulosten julkistusta, isoja kuhia ei ollut löytynyt ja voitto kisasta meni n. 2,4kg kuhalla. Tämän jälkeen ilta kului vanhoja tuttuja moikkaillessa ja uusiin tutustuessa, bonuksena oli saunalautta jossa sai käydä ilmaiseksi saunomassa!

IMG_7814.JPG
Saunalautta

Lauantaina oli vuorossa pääkisa eli Kuhakunkku. Kuhakunkun tittelin saisi suurimman kalan saaja, mutta meidän tavoite oli kokonaiskisassa johon lasketaan kaikki mittakuhat mukaan. Kisa-aika on 15-23 ja lopussa ei ole siirtymää vaan klo 23 on oltava rannassa.

IMG_7820
Kisan aikana oli mietteliäitä ilmeitä

Edellisen päivän jäljiltä pohdimme aloituspaikkaa ja päädyimme aloittamaan Mieslahdelta. Jo ensimmäistä vapaa laskiessa saimme n. 400g ahvenen ja vaikka se ei ollut kisakala startti näytti lupaavalta. Tämän jälkeen tulikin sitten pelkkää alamitta kuhaa, muutaman tunnin tässä kierrettyämme päätimme lähteä ryssänkarille. Siellä vehkeet vetoon ja ajelua edestakasin, mutta ei merkkiäkään mittakuhasta, tässä vaiheessa alkoi jo tuntua siltä että käy perinteiset ja kisapäivänä ei löydy kalaa. Kahdeksan aikaan aloimme miettimään paikan vaihtoa ja karttaan merkkaamattomaan matalikkoon ajo sinetöi sen, yhtä vaille kaikki oli pohjassa kiinni joten viimeinenkin vapa ylös ja eikun Yamahan pakoputki punahehkuun. Päädyimme menemään takaisin aloituspaikalle eli Mieslahteen koska siellä ainakin kalaa pitäisi olla. Suunnilleen yhdeksän aikaan saimme ensimmäisen mittakuhan, tämän ansiosta päästään ainakin puntarille ja saadaan jonkunlainen tulos. Viimeiselle tunnille pienensimme toisen puolen painotusta ja melkein heti tuli toinen mittakuha kyytiin, sen jälkeen nostimme kaikki pinnenpaan mutta enempää mittakuhia ei enää saatu. Puntarille saimme kaksi kuhaa ja sijoituksemme oli 25/296, jossiteltavaa jäi että jos olisimme jääneet koko päiväksi pyörimään samalle alueelle mutta jälkeenpäin on aina helppo olla viisas. Tapahtuma oli jälleen kerran hienosti järjestetty ja isot onnittelut eri sarjoissa pärjänneille! Paltaselkä ei ole helppoa kalastusaluetta ainakaan meille mutta silti ollaan ensi vuonna taas mukana!

IMG_7718.JPG

– Antti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s