Peruutuskameran asennus

Auton vaihdon myötä tuli ajankohtaiseksi soittimen päivitys. Auton vakiomankkaan ei saanut liitettyä kiinni mitään ulkopuolista lähdettä, joka nykyaikana on melkein välttämättömyys. Soittimia selaillessa valinta osui Erisinin valmistamaan androidpohjaiseen kosketusnäytölliseen soittimeen. Erisinillä on valmiiksi Touaregiin tehty soitin ja android pohjaisena siihen voi play-kaupasta ladata haluamiaan sovelluksia, esimerkiksi Spotifyn saa ladattua suoraan soittimeen. Tämän lisäksi siitä löytyy mm. bluetooth, dvd soitin, usb ja liittimiä reilusti. Jo edellisen auton kohdalla oli mielessä asentaa peruutuskamera ja nyt sitten päätin toteuttaa sen. Kameraksi valikoitui ”kiina” mallinen, rekisterikilven valon paikalle asennettava kamera, kamera tuli posteineen maksamaan 15e joten isosta sijoituksesta ei ollut kyse.

IMG_1041
Kamera ja valo

Kameran toimituksessa meni noin pari viikkoa ja sen saavuttua alkoikin sitten asennus.

img_1031
Verhoilujen purkamista

Suurin homma asennuksessa on videopiuhan vetäminen kameralta soittimelle, myös langattomia malleja on olemassa mutta pysyin itse vielä langallisessa varmemman toiminnan toivossa. Kamerassa on myös valo rekisterikilvelle, joten siihen piti saada sähköt kilven valolle ja kameralle. Kilven valon sähköt ryöstimme suoraan entisen valon sähköistä ja kameralle tulevan virran peruutusvalon johdosta, näin ollen kamera menee päälle samalla kun vaihteen vaihtaa pakille. Asennukseen meni aikaa noin pari tuntia ja suurin osa ajasta meni verhoiluiden irroittamiseen. Ajan säästämiseksi olin jo tulostanut valmiiksi ohjeet miten paneelit saa irti helposti, jotta vältytään mahdollisimman hyvin hajoittamasta paikkoja.

Kameran näkymä, koukku saatiin kuvaan
Kamera paikallaan

 

Advertisement

6 vastausta artikkeliin “Peruutuskameran asennus”

  1. Moi!
    Itsellä samantyylistä projektia suunnitteilla Audi A6:seen.
    Otitko auton akun irti kameran asennuksen ajaksi?
    Mietityttää että mitähän mahtaa tapahtua, jos ryöstää virran pakkivalosta akun ollessa kiinni, niin meneekö koko auton sähköt sekaisin :D

  2. Eikö pakkivalolta otettu signaali aiheuttanut mitään ongelmaa? Olen kuullut, että siitä kameralle virtaa ryöstettäessä pakkivalon toiminta sekoittuisi, kun virran/jännitteen määrä muuttuu. Siinähän on koko ajan heikko jännite, jolla tutkitaan onko lamppu ehjä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s