Riistaveden kisa 9.7 + harjoittelu

Perjantai 8.7:

Kirjoitetaanpa välillä juttua tännekkin. Riistavedellä oli lauantaina 9.7 kauden ensimmäinen Koillis-savo cupin osakilpailu. Perjantaina oli mahdollisuus käydä muutaman tunnin harjoitus tekemässä Tomin tullessa aamulla suoraan Joensuusta. Kyseessä on kauden ensimmäinen ”vapaa-ajan” uistelu kaluston testauksen jälkeen. Aamulla vene ylös ja nokka kohta Riistaveden keskustaa. Aloituspaikaksi valitsimme saman paikan kuin toissa vuoden kisassa ja muutama muukin paikka oli tarkoitus käydä läpi.  Uistimet saimme veteen noin 12 aikaan ja vetoaikaa oli puoli kolmeen asti. Puolen tunnin jälkeen tuli eka kontakti kalaan ja se oli kilon hauen palikka. Heti perään tuli hauki jolle jo painoakin oli kertynyt päälle 5kg.

Harjoitus kala + Tomi

Laskimme kalan ja toivotimme sen tervetulleeksi seuraavana päivänä. Muutaman muun hauki tärpin jälkeen lähdimme testaamaan seuraavan paikan. Sieltä tuloksena muutama hauki ja kisassa alamittaiset ahven ja kuha. Saimme jonkulaista käsitystä väreistä ja ja syvyyksistä mutta paikkaa emme vielä päättäneet.

Lauantai 9.7:

Kisapaikalle tullessamme ilmottautumisen jälkeen tutkailimme kisa alueen karttaa ja huomasimme muutoksia edelliseen vuoteen tapahtuneen. Suurin osa treeni paikoistamme jäi kisa-alueen ulkopuolelle joten edellisen päivän käynnistä ei ollut suurta hyötyä. Siinä sitten nopeasti uistimet kiinni ja päätös lähteä samoille paikoille missä toissa vuonnakin olimme. Alueella sai olla melko tarkkana ettei lipsahtanut kisa-alueen ulkopuolelle. Kisa alkoi kohtalaisen hyvin ja ensimmäiseen tuntiin saimme 4 haukea ja yhden kuhan. Tämän jälkeen oli hiljaisempaa ja alamittaisia kävi veneessä. Seuraavan kahden tunnin saldo taisi olla yksi hauki. Tässä vaiheessa vaihdettiin paikkaa ja melkein heti kun oltiin saatu vehkeet järveen niin oli kuha kiinni. Viimeisen kahden tunnin aikana tuli 4 mitta kuhaa ja yksi hauki.Kisa loppui 21.00 ja toivoimme että kisa-aikaa olisi ollut vielä muutama tunti jälellä. Edellis vuoden perusteella arvioimme että sijoitus tulisi olemaan kympin sakissa. Puntarille tullessamma suurin osa veneistä oli tullut jo rantaan meitä ennen. Punnituksen jälkeen otimme piikki paikan ja takana punnitusjonossa oli enää kolme venekuntaa. Sijoituksemme piti 600 pisteen erolla seuraavaksi tulleeseen. Pitkästä aikaa sekä harjoittelu että itse kisa onnistui. Tämä antaa taas intoa jatkaa seuraaviin kisoihin.

Tomi padin kanssa katolla

Loppuun vielä tähän mennessä kokemuksia talven asennuksista. Uistelutunteja on tullut kesällä melko vähän mutta jonkilaista kokemusta laitteista on jo saatu. Takilat ovat toimineet moitteetta eikä ongelmia ole tullut. Alussa relay cabelin asennuksessa meinasi tullu ongelmaa koska liitännät takiloissa ovat jostain syystä väärässä järjestyksessä. iPad ja teline ovat myöskin toimineet hyvin. Padin GPS on pitänyt hyvin paikkaansa ja kartan selaus ja zoomaus nopeus ovat aivan omaa luokkaansa plottereihin verrattaessa.

Seuraavan on vuorossa Kaavin kisa joka on lauantaina 16.7. Sitä ennen emme varmaankaan kerkeä käydä uistelemassa joten kisaan on lähdettävä edellis vuosien perusteella.

– Antti

Yksi ajatus artikkelista “Riistaveden kisa 9.7 + harjoittelu”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s