Elektroniikka uudistuksia

Se oli sitten yamariinin vuoro saada uutta luotainta pulpettiin. Vanha harmaasävy humminbirdin 565 sai poistua uuden tieltä. Asennuksia sai miettiä hieman uudelleen, että sai kapeaan keskipulpettiin laitteet mahtumaan. Kaksi viiden tuuman ruutua vielä meni hyvin vierekkäin, mutta 5″ + 7″ oli liikaa rinnakkain laitettuna, tai sitten pitäisi ajella pintakaasulla kun kahva ei mahtuisi kääntymään. Vanha Lowrancen combolaite pääsi roikkumaan pulpetin yläkaiteeseen, kiinnitys onnistui näppärästi alumiinistauffeilla joiden ruuvinreiät mätsäsivät täysin vanhaan lowrancen jalustaan. Luotaimeksi valikoitui uusi Lowrance Elite-7 Chirp yhdistelmälaite. Ideana laitevalinnassa on ajaa pelkkää navionicsin karttaa vanhalta ruudulta ja uudelta ruudulta chirp/dsi kuvaa ruutu jaettuna puoliksi. Se miksi valitsin uuden laitteen combona, johtuu siitä, että Insight genesis palvelu muuttui käyttäjille ilmaiseksi ja täten mahdollistaa omien karttatallenteiden tekemisen. Kaikua katsellessa voin yhdistelmä laitteella samalla tallentaa karttadataa ja tulevaisuutta ajatellen tehdä tarkat kartat tutuille kalapaikoille. Tarkoitus oli lähteä testaamaan laitteet käytännössä helatorstaina, mutta näyttää taivas ratkeavan sopivasti joten testaus lykkääntyy tuonnemmaksi. Lisää raporttia tulee laitteiden toiminnasta kunhan pääsen ottamaan ensipuraisut :)

image

-Tomi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s