8.10.2011 Koillis-Sawo Vetocup, viimeinen osakilpailu

Viimeiseen kilpailuun kisapaikaksi oli muutettu Kuopio ja sieltä etelä-kallavesi, syystä että Juurusvedellä kisakeskuksen alue oli remontissa ja näinollen poissa käytöstä. No tämä muutos ilmeisestikin sopi meille.

Kilpailuun harjoiteltiin kisaa edeltävänä torstaina yhdellä pelipaikalla kolmisen tuntia ja ideana oli koittaa muita paikkoja perjantaina, jotta saataisiin pientä osviittaa siitä, missä paikoilla voisimme kilpailussa pyörähtää. Perjantaina tuuli puhkuihin yli 10m/s lukemia ja järvelle lähtö saatiin suosiolla jättää väliin. Hieman jännitystä kisaan lähtiessä aiheutti se, että oliko harjoittelusta mitään hyötyä sillä myrskytuulet puhkuivat hieman eri suunnasta kuin mitä harjoitellessa ja lauantaina jo lähes päinvastaisesta suunnasta.

Itse kilpailuun kipparina aikaisemmin toiminut Antti ei päässyt osallistumaan ja Tomi (minä) hyppäsin varakipparin saappailla puikkoihin ja haavimieheksi hälyytin apuun serkkupojan joka onneksi osasi vielä kalastusvälineitä käyttää.
Aloitimme kisan samalta paikkaa jossa harjoittelimme, koska sinne jäi muutama muukin vene samalle paikkaa ja emme halunneet antaa niitten vetää meidän paikkaa tyhjäksi. Kello löi 10:00 ja vehkeet viskottiin järveen. 15min odottelun jälkeen ensimmäinen tapahtuma ja parikiloinen limatuubi veneeseen. Haavituksen jälkeen iski heti toinen mokoma. Jatkoimme samaa pitkää penkkaa ja ensimmäiseen tuntiin kyydissä oli 3 haukea, yhteispainoa ehkä 7 kiloa. Vedimme pikkuisen erikohtia samaa aluetta tunnin verran ja kun mitään ei tullut niin vaihdoimme maisemaa, suunnaksi Hirviselkä ja Kaarlon pohjoispuoli. Keli kirkastui ja syvältä uineet pyynnöt eivät oikein tuottaneet tulosta niin syvännepalikoista painot pois ja penkan reunoja/päältä vetelemään. Sieltäpä niitä hätäisellä mittahaukia alkoikin iskeä vähän väliä. Tuloksena kaikkiaan 11 haukea puntarille.

Punnituksessa olimme viimeisenä paikalla enkä ehtinyt nähdä mitä muut olivat saaneet. Jännitys tiivistyi tuloksia odotellen, että onko meidän ensimmäinen SM-kisapaikka nyt taputeltu vai katsellaanko ensi syksynä uudelleen..

Pisteet riittivät! Loppupisteet 17007pts ja sijoitus 4.
Tällä tuloksella varmistimme Koillis-Sawo vetocupin kokonaiskilpailun voiton ja paikan SM-kisoihin!

-Tomi

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s