15.10 Suvas

Taas on vuoro syksyn ensimmäisen jalokala uistelun. Starttasimme aamulla klo 6 Kuopiosta kohti suvasta. Päätimme ajella paikan päälle vesiteitä pitkin koska se tulee naapurimaan bensalla halvemmaksi kuin autolla meno. Matkaan lähdettiin hyvillä mielin ja odotukset olivat jo vähän nousseet huhuilla edellisviikon kalantulosta. Ilma oli hyvä, mieto tuuli ja ilmanlämpö +2. Suvakselle saavuimme vähän jälkeen 7 ja rupesimme laittamaan varusteita kuntoon.

Auringonnousu suvaksella

Vähän ennen kahdeksaa kamat oli vedossa ja rupesimme tutkimaan karttaa. Vedossa oli 14 vapaa joissa oli peltiä ja vaappuja, raksi touhujen opetteluun aika ei ole vielä riittänyt. Hetken aikaa uisteltuamme tulimme paikoille josta olimme kuulleet kalaa tulleen. Ei aikaakaan kun ensimmäinen järväri oli kiinni. Pituutta oli kertynyt 50cm ja kala jatkoi uintiaan. Tässä vaiheessa odotukset nousivat entisestään koska yksi jalokalatärppi on meille jo iso juttu. Hetken päästä laukesi yksi vapa ja kala näkyi ilmassa. Sen perusteella näytti jo että voisi olla otettavan kokoinen kala. Samaan aikaan laukesi toinen vapa jossa oli pienempi kala, Tomi kelasi tämän nopeasti pois edestä ja siellä oli taas n.50cm järväri. Toinen kala juroi vähän pidempään mutta tuli kohtuullisen herkästi veneen lähelle. Veneen lähellä kala sitten aloitti vähän spurttailemaan ja siinä oli pojat hauki ja kuha kokemuksella ihmeissään. Hetken päästä kala saatiin kuitenkin haavittua ja pistettiin meidän järväri enkka uusiksi, joka ei kovin vaikeaa ollut, 67cm/3,7kg. Tässä vaiheessa oltiin jo innoissaan ja reissun tavoite yli 60cm kalasta oli saavutettu. Ekaan tuntiin yksi otettava + 2 tärppiä. Päivä lopeteltiin noin puoli kolmen aikoihin ja saldoksi jäi yksi otettava + 9 (50-55cm) alamittaista. Todella onnistunut päivä meille vielä suhteellisen aloittelijoille tällä rintamalla. Huomenna sään salliessa uudelleen kohti suvasta mutta odotukset eivät ole enää ihan yhtä korkealla :)

– Antti

Antti + kala
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s