Suvasvesi 9.10

Taas oli aika vuoden ekalle suvasveen keikalle ja samalla ensimmäistä kertaa punalihaisen perässä. Suunnitelmana oli lähteä suoraan kun pääsen töistä. Joten aamu neljältä kotia ja nopea eväiden laitto ja viideltä Teemu tuli hakemaan ABC:n aamupalalle. Siitä sitten kävimme hakemassa veneen ja suuntasimme kohti Vehmersalmea. Perille pääsimme noin 7 aikaan ja aloimme virittelemään kamoja, perään laittaisimme vaappua. Sää oli pilvinen ja sadekuuroja oli luvattu, tietenkin ne tulivat juuri silloin kun laitoimme kamoja.

Image
Vene valmiina laskuun

Noin kahdeksan aikaan saimme kamat laskettua ja aloimme kiertää ympäri Kukkarinselkää. Vedenlämmöt pyörivät 10,3-10,8 lowrance asteen välillä joten vielä on hieman liian lämmintä. Lähdimme haravoimaan syvyysaluetta 1-12m. Ensimmäinen kontakti kalaan oli noin 5 tunnin jälkeen, puolen kilon hauki. Jatkoimme pyörimistä ympäri selkää etsien muikkuparvia. Niitä löytyikin ihan kohtalaisesti mutta kalat loistivat poissaolollaan.

Puoli kuuden aikaan rupesimme kelailemaan kamoja ylös ja itsellä oli takana valvomista jo edellisaamu kymmenestä lähtien. Kun olimme saaneet puolet kamoista ylös niin räikkä pärähti ja luulin että se tuli Teemun takia mutta sitten huomasinkin että siellä oli kala kiinni. Kala tuli melko nopeasti ylös ja mittaa lohelle oli kertynyt 56cm. Kala sai jatkaa uintia ja tällä oli tämän kauden punalihaiset korkattu ja reissu pelastettu.

Seuraavana olisi vuorossa Höytiäisen lohitreffit ja siellä olisi tavoitteena saada edes yksi mittakala mutta sekin tulee varmaan olemaan tiukassa.

– Antti

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s