Suvasvesi 14.10

Tuli mahdollisuus lähteä suvakselle kelien ja töiden salliessa joten mahdollisuus piti käyttää hyödyksi. Mukaan kaveriksi lähti isäni joka käy kalassa maksimissaan kerran vuodessa ja sekin vain veneessä istuen seurana.

Keli tosiaankin oli kohdillaan, pouta sää ja aamulla -5 astetta pakkasta eikä tuultakaan kuin 2 metriä sekunnissa. Tarkoitus oli lähteä 7 aikoihin mutta pienten vastoinkäymisten (veneen bensakorkki jäätynyt kiinni) jälkeen oltiin liikkeellä 8 aikaan. Kamat vesillä noin puoli 10 ja sitten vain odottelemaan. Ensimmäinen tärppi tuli noin vartin yli 11 ja katsoin että alamittanen on kiinni. Lähempää venettä kala innostui ja lähti riehumaan, noin 5 minuutin päästä kala kuitenkin haavissa ja mittaakin oli kertynyt (60cm/2,3kg). Kala oli oman alamitan ylittävä joten siitä otettiin ruokakala. Tämän jälkeen olikin helpottunut olo uistella ja pystyi keskittymään eväiden syöntiin :)

Image
Ruokakala

Loppupäivän aikana veneessä kävi vielä 6 järväriä joista 2 oli 56-58cm ja kaikki jatkoivat uintiaan. Kala tuntui olevan hyvällä syönnillä ja tähän mennessä paras vetopäivä punalihaisen perässä ikinä. Kaloista 4kpl tuli vaappuun ja 3kpl peltiin. Pelti kalat tulivat takilasta ja vaaput olivat noin 1-4m vedessä. Selällä näkyi parhaimillaan 5 muuta venettä joten muitakin yrittäjiä näkyi olevan!

Seuraavana olisi vuorossa ne lohitreffit mistä on jo muutamaan otteeseen puhuttu. Ainoaa huolenaihetta aiheuttaa vain pajero jonka jarrut jarrut olivat hävinneet jonnekkin uistelun aikana :)

Image
Auringonlaskua

– Antti

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s