Vene vesillä!

Viikonlopun aikana suoritimme perusteellisen pesun veneeseen. Äkkiä voisi ajatella, että eihän mokomaan hommaan kauaa mene, mutta saimme siihen kuitenkinkulutettua pari päivää veteen laskuineen.

Ensimmäisenä päivänä keskityimme lähinnä sisätiloihin. Aloitimme homman purkamalla kaikki tavarat veneestä autotalliin inventointia odottamaan. Edellisen kauden aikana törkyä olikin kertynyt huolella ja emme syksyllä vaivautuneet venettä sen kummemmin putsaamaan. Näin jälkeenpäin ajatellen se olisi voinut olla ihan hyvä idea. Puhdistukseen käytimme perus mäntysuopaa, liuotinta, juuriharjaa ja erilaisia sieniä. Osa liasta oli melko pinttynyttä, joten hinkkaamista riitti.

Ennen/jälkeen
Ennen/jälkeen

Toisena päivänä pesimme veneen ulkoa. Vaikka tuntuu, että pinta-alaa ei ole paljon, löytyy sitä kuitenkin hyvä määrä kun ottaa huomioon jokaisen pienen kolon ja nurkan. Keli oli melko viileä ja sormet olivat aivan jäässä ja odotinkin vaan, että homma olisi ohi. Onneksi noin perusteellista siivousta ei tarvitse tehdä kuin kerran vuodessa ja kesällä  riittää kun pesee suurimmat veriroiskeet ja limat sillointällöin pois.

Pesun oltua suoritettu inventoimme tavarat ja roskiin lensi taas hieman ylimääräistä kamaa. Pesuoperaatio oli valmis, joten lähdimme kuljettamaan venettä rampille laskua varten. Moottori hörähti käytiin heti ensi yrittämällä ja tarkastimme vielä öljyn tason ennenkuin lähdimme ajamaan kohti venepaikkaa.

Vapoja
Vapoja

Sunnuntaina kävimme testaamassa laitteita sähköjen uusimisen jäljiltä ja tulipa siinä testattua hieman uusia tuikkareitakin. Lämmitin (Safire 2200d) oli ainakin lakannut toimimasta talven aikana ja yritimme samalla tutkia vian syytä. Kun laitteen irroittaa pääsee käsiksi vikakoodinäyttöön ja tälläkertaa kone arpoi luvuksi nro. 8, joka manuaalissa tarkoittaa, että pumpun virtapiiri on poikki. Pumppu todella oli mykkä eikä laite saanut lainkaan polttoainetta. Tarkastettuani pumpun johtojen liitännät huomasin, että toinen johdoista on hapettunut tummaksi ja vaikka johtoa katkoi, oli kupari yhtä tummaa. Katsotaan auttaako johtojenuusiminen ongelmaan.

Takana oleva tupakansytytin liitäntä oli myös virratta, joten emme saaneet toista takilaa päälle ollenkaan. Hetken tarkastelun jälkeen Antti löysi vian maajohdosta, jossa oli huono liitos.

Kaikua
Kaikua

Näitä pieniä vikoja lukuunottamatta kaikki toimi hienosti ja eteenkin uusi kaiku kiinnosti. Täytyy sanoa, että allekirjoittaneen silmä ei vielä osannut lukea uudenlaista kuvaa kovinkaan hyvin, mutta toivottavasti kesän aikana silmä harjaantuu.

Kalastuksesta sen verran, että vedimme yhteensä noin tunnin lähi selkää ja saaliiksi saimme kaisloja, joita vesi on vielä täynnä näin jäiden lähdön aikaan. Yritämme loppuviikosta päästä suvakselle mikäli tuulet ovat inhimillisiä ja seuraavan raportin voinkin toivottavasti kirjoittaa sieltä.

Teemu ratissa
Teemu ratissa

Viettäkää hauska vappu!

-Henri

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s