Ram Mount -telineet

Pikkuhiljaa Suomessakin on alkanut yleistymään amerikkalaisen RAM Mountin -valmistamat telineet ja kiinnityssarjat. Sarjat koostuvat eri komponenteista jotka pääpirteissään voidaan jakaa kuuliin, varsiin ja kiinnityspäihin. Meillä on kyseisen merkin telineitä ollut käytössä jo vuodesta 2011, ja olemme olleet tyytyväisiä varsinkin muunneltavuuteen ja kestävyyteen. Sarjan osat ovat melko kalliita mutta meillä ei ainakaan vielä ole käytössä yksikään hajonnut, käyttöikä on laskettavissa kymmenissä vuosissa. Telineistä löytyy sovitteita kaikuluotaimista, puhelimiin ja mukitelineisiin; vastaavasti kiinnikkeitä löytyy niin veneisiin, lentokoneisiin, moottoripyöriin ja autoihin. Tiivistettynä telineistä saa rakennettua mieleisensä kokonaisuuden melkein mihin käyttötarkoitukseen vaan. Varsinkin kajaakeissa olen nähnyt paljon plottereita jotka on asennettu ram-telineillä, näissä kun ei yleensä muuten ole paljoakaan tasaista pintaa.

Aikaisemmin jouduimme tilaamaan tavarat rapakon takaa mutta nyt niiden yleistyttyä myös suomalaisissa kaupoissa on jo hyvä tarjonta. Suurimman osan viimeisimmistä tavaroista olemme tilanneet Yepnetistä, sieltä olemme saaneet nopeaa palvelua ja sähköposteihin on vastattu melkein samantien. Myöskin valikoiman laajuus on erittäin kattava ja toimitukset ovat tulleet usein jo seuraavana päivänä, tarvittaessa varmaan harvinaisempien osien tilauskin onnistunee.

IMG_4607
Paditeline takaa

Tällä hetkellä käytössämme on suurimmaksi osaksi B-koon (1″) kuulilla olevia osia, näissä riittää pito hyvin padin kokoisille laitteille. Kuulia meillä on ruuvattuna veneessä moneen kohtaan ja lisäksi on myös yksi tehokkalla imukupilla varustettu kuula. Varsia löytyy myös muutamia eri pituisia eri käyttötarkoituksia varten. D-koon (2,25″) settejä meillä on tulossa yksi kappale takanäyttöä varten, tämän kokoinen kuula riittää pitämään ainakin 12″ plotteria paikallaan joten sen avulla plotterin saa helposti aseteltua mieleiseensä paikkaan. Tomin veneessä on ollut nyt kauden käytössä C-koon (1,5″) kuulilla oleva teline takanäytölle (Lowrance Elite 5″), ja sille koko luokalle tämän koon teline on passeli. Sitten kun aletaan mennä +8″ kokoisiin näyttöihin niin D-kuula alkaa olla parempi, riippuen tietysti asennuspaikasta.

Paditeline:

IMG_4606
Telineen saa säädettyä hyvin näkökenttään

Mukiteline:

IMG_4608

 

Goproteline:

IMG_4394

Plotteriteline:

IMG_4611
Plotteriteline ei ole vielä käytössä

 

Kaikuteline (Tomin vene):

IMG_4612
Tomin takanäyttönä Lowrancen Elite-5x

Yksi ajatus artikkelista “Ram Mount -telineet”

Jätä kommentti